Windows Phone markkinaosuus kasvaa ripeästi

Nyt

Suomessa Elisan myydyin puhelin vuonna 2012 henkilöasiakkaiden kategoriassa oli Nokian Windows Phone Lumia 800 ja yrityspuolella se oli toisena. Myös Soneralla Lumia 800 oli myydyin puhelin vuonna 2012.

StatCounter ilmoittaa Windows Phonen osuuden olleen Suomessa n. 18% joulukuussa 2012, ja nyt tammikuun alussa 20.24%, joten kasvu näyttää jatkuvan vahvasti.

Syksyn Windows Phone 8 -julkistuksen ja sen myötä myyntiin tulleiden WP8-puhelimien myynti näyttää lähteneen hyvin liikkeelle useiden lähteiden mukaan. Vaikka WP-laitteiden markkinaosuus maailman laajuisesti oli muutama kuukausi sitten marginaalista, muutos tilanteeseen on odotettavissa: Microsoftin Steve Balmerin mukaan myynti oli marraskuussa nelinkertaista ja jouluviikolla viisinkertaista verrattuna vuotta aiempaan tilanteeseen.

Vahvistamattomien tietojen mukaan myynti Kiinassa ja USA:ssa on erittäin hyvää eritoten Nokian Lumia-malliston ansiosta. Palkittua Nokian Lumia 920-puhelinta on kehuttu maailman innovatiivisimmaksi ja laitteen kysyntä on ollut huikeaa muihin saman käyttöjärjestelmän laitteisiin verrattuna.

Tulevaisuus

Ennustaminen on hankalaa, kuten vaikkapa IDC:n ennusteet osoittavat. IDC:n ennustukset Windows Phonen kohdalla ovat heitelleet maailmanlaajuisesta 11.4%:n osuudesta aina 19 prosenttiin. Vertailun vuoksi sanottaneen, että Apple iPhonen markkinaosuus maailmassa lienee noin 15%.

Selvää on kuitenkin, että suomalaiset ovat ottaneet Windows Phonen ja Nokian omakseen sekä ostavat laitteita innokkaasti.

Kuva 1. StatCounter Q4/2012 – Suomi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>